Permanente Make-up

Bij Beautycare Groningen

Voor resultaten gaat u naar onze INSTAGRAM pagina: Beautycare Groningen!

Elke moderne vrouw wil er graag op elk moment van de dag perfect verzorgd uitzien. Gewone make-up kan aan deze eis niet altijd tegemoet komen. Permanente make-up wel. Bij permanente make-up worden eyeliners , wenkbrauwen of lipliners voor langere tijd aangebracht. Ideaal tijdens sporten, wanneer u op vakantie uit zee of zwembad komt, als u ‘s morgens uit bed stapt, of u loopt door weer en wind en zelfs als u tijdens een romantische film een traantje wegpinkt. Uw permanente make-up blijft op z’n plaats. ‘s Morgens, ‘s middags en ‘s avonds altijd een verzorgde uitstraling. Zelfs wanneer alle gewone make-up verwijderd is, is het gezicht nog niet “kaal” want de aangebrachte accenten maken het gezicht sprekend.

Bij permanente make-up wordt door middel van een ultradunne naald die razendsnel op en neer gaat, een speciale huidvriendelijke pigmentatie-vloeistof in de huid gebracht. Het doel van permanente make-up is om de juiste kleur op de juiste plaats aan te brengen zodat u er beter uit ziet. Om permanente make-up  nauwkeurig aan te brengen is vakmanschap en betrouwbare apparatuur een eerste vereiste. Het mag voor zich spreken dat het van belang is dat de pigmentatie vakkundig gebeurt. Wat vakkundigheid betreft bent u bij ons in goede handen. De permanente make-up specialiste is opgeleid bij MB-cosmetics, het toonaangevende merk in de permanente make-up wereld. De specialiste heeft een intensieve training enkele jaren geleden afgerond waarin alle specialisaties aan bod zijn gekomen.

 

Sinds het  najaar 2007 is het verplicht om voor permanent make-up een vergunning van de GGD te hebben. Hiervoor moet de salon en de PMU specialiste aan strenge regels voldoen. Uiteraard beschikken wij over deze vergunning en mag u als u dat wilt, deze ook altijd inzien. Vergunningen zijn drie jaar geldig. Om te controleren of studio’s ook hygiënisch werken in de periode tussen twee GGD-inspecties, voert de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) steekproefsgewijs onaangekondigde hygiëne-inspecties uit. Laat je PMU alleen zetten in een salon met een vergunning. Deze salons vind je hier. Zo weet je zeker dat een salon hygiënisch werkt. Een behandelaar zonder GGD-vergunning werkt illegaal.

Betrouwbaar apparatuur

Wij werken met de Beautyliner en de Simplicity Master van Phi, een pigmentatie apparaat waarin de laatste technische noviteiten en innovaties zijn verwerkt. De Intelligent is computer gestuurd waardoor deze fracties van millimeters nauwkeurig werkt en de specialiste optimaal resultaten kan garanderen. Conform de eisen van de strenge landelijke Hygiëne, arbeidsomstandigheden en milieucode wordt bij elke klant nieuwe steriele naalden gebruikt, welke na de behandeling vernietigd worden.

De mogelijkheden

Wenkbrauwen:  Dunne en/of onregelmatige haargroei van de wenkbrauwen wordt met permanente make-up volledig gecorrigeerd zodat een egale en gelijkmatige wenkbrauw ontstaat. Eventuele littekens in de wenkbrauw kunnen eveneens met permanente make-up worden gecamoufleerd. Heeft u vroeger te veel geëpileerd en nu bijna geen wenkbrauwen meer, met permanente make-up wordt uw gezicht weer compleet.

Eyeliners: oogleden en wimpers laten de ogen  spreken. Met permanente make-up kan met behulp van verschillende kleurstellingen het aanzicht en de uitstraling van de ogen worden veranderd en uiteraard worden verfraaid. Bij eyeliners wordt tussen de wimpertjes gepigmenteerd. Het geeft een natuurlijke en vollere oogopslag. Zo kunnen ook te kleine of te grote ogen optisch in de juiste verhouding worden gebracht tot het totale aangezicht. Altijd mooie ogen, zonder zich zorgen te hoeven maken over uitgelopen make-up.

Behandelingskosten

Wenkbrauwen Ombre of Powderbrows techniek

290

120 minuten

 • Ombre techniek
 • Incl. twee nabehandelingen

Wenkbrauwen inkleur techniek

290

120 minuten

 • Hairstroke techniek
 • Incl. twee nabehandelingen

Eyeliner dun of dik boven

180 / 230

75 min / 100 min

 • Eyeliner boven beide ogen
 • Incl. twee nabehandelingen

Voor een volledige lijst van onze mogelijkheden met permanente make-up, inclusief prijzen, kunt u kijken op onze boekingspagina

BEKIJK AANBOD

Veelgestelde vragen

Doet het pijn?

Permanente make-up is niet geheel pijnloos, u kunt als u dit wilt bij uw huisarts een verdovende crème vragen (EMLA). Dankzij de nieuwste apparatuur en deze crème kunnen (de onaangename) prikkels tot een minimum beperkt worden.

Hoe lang blijft Permanente Make-Up zitten?

Over het algemeen blijft het  3 tot 5 jaar zitten. De intensiteit van de permanente make-up zal in de loop der tijd wel vervagen. Dit is echter volkomen afhankelijk van persoon tot persoon. Dit heeft onder meer te maken met de natuurlijke celvernieuwing, het afweersysteem en de invloed van UV-licht. Het wordt aanbevolen om jaarlijks of na 2, 3 jaar een opfrisbehandeling te laten uitvoeren. Zo blijft het mooi.

Waarom pakt permanente make up niet bij iedereen even goed?

Elke huid is anders en reageert anders op het pigment. Net na de behandeling is de kleur van de wenkbrauwen veel donkerder dan het uiteindelijke resultaat. Dit komt omdat er nog pigment op de huid ligt. De weken hierna zal de kleur ook lichter worden door de natuurlijke celvernieuwing van de huid, waardoor deze tot 50% lichter kan uitvallen. Maar dit verschilt per persoon. De een heeft veel afstoot van het pigment, de ander haast niet. Het soort huid, medicijn gebruik en roken kunnen hierop van invloed zijn. Ook als de huid bloed tijdens de behandeling kan dit ervoor zorgen dat het pigment zich niet goed kan hechten in de huid. Bij de nabehandeling, die na 6 weken zal plaatsvinden, kunnen de wenkbrauwen weer wat aangezet en bijgewerkt worden.

Wat is de bahandelingsprocedure?

Voordat u permanente make-up laat aanbrengen wordt u gevraagd een toestemmingsformulier (pigmentatieverklaring) in te vullen. In dit formulier staan o.a. een aantal vragen over uw gezondheid. Het invullen van dit formulier is voor uw eigen veiligheid. Het formulier blijft in het bezit van de behandelaar en wordt vertrouwelijk behandeld. Wanneer u een kopie hiervan wilt, is dat geen probleem, u mag een extra exemplaar meenemen.

Tijdens het aanbrengen van permanente make-up worden met kleine naalden pigmentstoffen onder de huid aangebracht. Hierdoor ontstaat een voor het leven blijvende vorm of afbeelding.

De pigmentstoffen moeten aan strenge eisen voldoen. Dit wordt gecontroleerd door de Voedsel en Waren Autoriteit.Het aanbrengen van permanente make-up moet zo hygiënisch mogelijk gebeuren, d.w.z. steriele naalden die voor eenmalig gebruik geschikt zijn en worden niet met blote handen aangeraakt. Pigmenten worden in speciale cups gedaan en na de behandeling in het geheel weggegooid evenzo met alle tissues, wattenschijfjes, wattenstaafjes etc.

De behandelaar draagt tijdens het aanbrengen van permanente make-up handschoenen en vervangt deze telkens wanneer zij iets anders aanraakt dan het apparaat waarmee u wordt behandeld, een tissue of uw huid.

Na de behandeling wordt de permanente make-up verzorgd en krijgt u een nazorginstructie mee naar huis. In deze instructie staat o.a. dat u bij klachten contact moet opnemen met uw huisarts. Verder staat op dit formulier vermeld hoe u de permanente make-up moet behandelen gedurende de eerste week.

Na afloop van de behandeling wordt er een afspraak gemaakt voor de controlebehandeling na 6 weken.
Tijdens deze behandeling zal de PMU bijgewerkt worden

Contra-indicaties

Op enkele contra-indicaties na, is permanente make-up voor iedereen (mannen en vrouwen) geschikt. Contra-indicaties zijn aandoeningen, ziektes of klachten (indicatie) waarbij pigmentatie niet (contra) mag worden toegepast

 • Gebruik van bloedverdunners, alcohol en/of aspirine 24 uur vóór de behandeling. In dit geval is er tijdens de behandeling meer bloedverlies en ‘pakt’ het pigment niet goed. Pijnstillers van Paracetamol zijn toegestaan.
 • Indien je allergisch bent voor antibiotica. In dit geval kan de behandeling verkleuringen veroorzaken.
 • Keloidvorming. Wondgenezing gaat dan gepaard met zwaar verdikte littekens over de grenzen van de verwonding. In dit geval kan er géén behandeling plaatsvinden.
 • Zwangerschap. Tijdens de zwangerschap en tot zes maanden ná de zwangerschap, of tijdens de periode van het geven van borstvoeding, kan er géén behandeling plaatsvinden.
 • Diabetici. Naast een wat langere wondgenezing bestaat de mogelijkheid dat de gepigmenteerde kleur na verloop van tijd verandert. Het is raadzaam om een testbehandeling (*) te ondergaan. We zullen dan een minieme pigmentatie aanbrengen en kunnen na een aantal weken samen met jou beoordelen hoe de wondgenezing is verlopen en hoe de pigment door je huid wordt opgenomen. * Een testbehandeling kost € 25,-.
 • Medicijnen/huidcrème tegen acne of eczeem. Omdat de meeste medicijnen/crèmes de huid dun maken is het aan te bevelen om vóór de behandeling eerst de acne- of eczeemkuur af te maken.

De minimale leeftijd om een tatoeage te laten zetten is 18 jaar. Als je jonger bent kan er onder begeleiding van (één van je) ouders permanente make-up gezet worden. Voorwaarde is wel dat van beide partijen de identiteitsgegevens ingezien moeten worden.

Let op: pijnstilling voor de behandeling raden wij af!