Tattoo Removal Laser

Bij Beautycare Groningen

Microblading verwijderen l Permanente make up verwijderen

Bij Beautycare kunt u terecht voor het verwijderen van oude of fout gezette microblading of PMU. Wij maken hierbij gebruik van zowel de nieuwste lasertechniek als de pigment removal oplossing: PHIREMOVAL. Permanente make up verwijderen is gelukkig mogelijk met effectieve resultaten.

Op deze pagina geven wij u meer informatie over: microblading verwijderen – permanente make up verwijderen, zo vindt u informatie over de ons gebruikte methodes, hoe de behandelingen verlopen en wat u kunt verwachten.

Het Consult

Tijdens dit consult wordt u op de hoogte gebracht van de behandeling en de techniek die ik ga gebruiken. Wij bespreken de kosten van de behandeling, het geschatte aantal behandelingen, wat u wel, en misschien nog belangrijker, wat u niet mag verwachten van de behandeling.

Het gemiddelde aantal behandelingen voor Permanente Make up is 2-3 behandelingen. Het gemiddelde aantal behandelingen voor tattoos ligt tussen de 3 a 15 behandelingen. Tussen twee behandelingen zit altijd 6 tot 10 weken.

Het lichaam heeft deze tijd nodig om geheel te herstellen. Het is totaal nutteloos om frequenter te behandelen want het lichaam moet de losgeraakte inktdeeltjes afvoeren, en dat heeft tijd nodig. Het is niet zo dat de pigment sneller verdwijnt als er sneller behandeld wordt. Sterker nog, de kans op pigmentatie en littekenweefsel wordt hierdoor aanzienlijk groter.

Tijdens het eerste consult wordt op basis van de ervaring met uw soort pigmentatie een schatting van het aantal laserbehandelingen gemaakt. Helaas kunnen wij van tevoren nooit exact voorspellen hoeveel behandelingen u nodig heeft. Dit komt doordat er verschillende factoren zijn die een rol spelen in de snelheid waarmee PMU verwijdert. Voorbeelden hiervan zijn: de diepte van de PMU, leeftijd van PMU, huidtype en de hoeveelheid PMU. Vanwege al deze variabele factoren kan het aantal behandelingen per persoon sterk kan variëren.

De Methode

Wij werken met de Q-switched ND Yag laser. Met deze laser worden de beste resultaten behaald. Daarnaast zijn de nadelige gevolgen van een laser behandeling die je vaak hoort (littekens, witte vlekken) met deze laser tot een minimum beperkt. De Yag-laser is op dit moment dé technologie waar de beste resultaten mee worden geboekt bij het verwijderen van permanente make up of tatoeages. De laser zendt in een fractie van een seconde een intense lichtflits uit waarmee een oppervlakte van circa 4 mm 2 behandeld wordt. Het licht van de laser wordt selectief geabsorbeerd door de inktdeeltjes die ingekapseld zijn in de huid. De energie van de laser breekt de kapsels open en laat de inktdeeltjes in microscopisch kleine deeltjes uit elkaar vallen. Vervolgens worden de inktdeeltjes door het afweersysteem van het lichaam afgevoerd door de witte bloedlichaampjes. Via de nieren verlaten ze het lichaam. Aangezien het in de meeste gevallen om grote hoeveelheden inkt gaat, kan het lichaam niet alles in een keer afbreken en zijn meerdere behandelingen nodig.

Na de behandeling

Na een laser of removal behandeling kan men gewoon doorgaan met het dagelijks leven. Door de laser kan tot 24 uur na behandeling een reactie van de huid optreden in de vorm van;

– warmte
– branderig gevoel
– roodheid
– uitdroging/blaasjes
Dit kan aanhouden tot 7 dagen na behandeling. In sommige gevallen waarbij haartjes over of in de buurt van de oude pmu zitten, worden de haartjes wit/licht blond dit is een tijdelijke reactie afhankelijk van de groei keert de eigen wenkbrauwhaar kleur terug. Wanneer dit langer aanhoud dan twee weken kunt u gerust langskomen voor een tinting.

De bovenstaande punten kunnen langer aanhouden wanneer u;

→alsnog de zon in gaat met de behandelde plek

→u sport of de sauna in gaat

→u pittig/pikant voedsel eet

Het is van groot belang dat u correct omgaat met de nazorg, dit bepaalt voor een groot gedeelte hoe uw huid eruit ziet als deze genezen is. Littekens komen niet van het laseren maar wel van pulken aan de korstjes en het niet opvolgen van het nazorgadvies welke u van ons mee krijgt bij de 1e behandeling. Ook is het van groot belang dat u zonnebaden en de zonnebank vermijdt tijdens de gehele periode dat u bezig bent om de pigmentatie te laten verwijderen, dit om pigmentverstoring te voorkomen.

Veilig? Bijwerkingen?

Het verwijderen van pigment met deze laser techniek is in principe een veilige behandel methode, echter is er altijd een kleine kans op bijwerkingen. Zo kan na de behandeling de behandelde plek langdurig rood blijven, tot ongeveer 7 dagen na de behandeling. Ook kan er jeuk of irritatie ontstaan, dit gebeurt bij mensen met een overgevoeligheid voor de inkt. Door de behandeling komt deze namelijk weer in het lichaam. Verder is er een heel kleine kans op over- of onder pigmentatie, vooral wanneer de plek aan UV-straling is blootgesteld. Het branderige gevoel na een behandeling is niet fijn, maar wel gewenst, dit geeft de effectiviteit van de behandeling weer. Verder is het belangrijk om te weten dat er in sommige gevallen na het verwijderen ”rest pigment” kan overblijven verkleuring van de pigmentatie naar licht gelige gloed of licht rozige zalm achtige. Dit heeft geheel te maken met de soort pigment/verhouding/merk.

Nazorg

Speciaal voor het verkorten van de herstelperiode is Skin Candy gel ontwikkeld. Deze gel geeft een verkoelende werking en dient tussen de behandelingen door worden gebruikt te worden als (dag)verzorging. Maximale hoeveelheden toverhazelaar, zeekamille, aloë vera,  pantheon en tea tree etherische oliën hydrateren en kalmeren de huid en voorkomen zo zwelling en roodheid. Tea tree etherische oliën wordt ook lokaal gebruikt vanwege de antibacteriële werking. De Skin Candy gel zit inbegrepen bij de behandeling.

Dit product moet de eerste 24 uur na de behandeling op de behandelde huid aangebracht en twee keer per dag zachtjes worden ingewreven. Het gebruik moet minstens 10 dagen worden herhaald.

Tot 48 uur na de behandeling:

als het behandelende gebied gevoelig of warm aanvoelt, is het raadzaam een koud kompres of iets anders uit de vriezer, in een schone doek gewikkeld, aan te brengen. Breng nooit rechtstreeks ijs aan op de huid, aangezien dit een branderig gevoel kan veroorzaken en breng geen crèmes of lotions op het gebied aan anders dan die door ons zijn aanbevolen.

De huid krijgt door de laserbehandeling een flinke dreun. Nazorg is dan ook belangrijk. Tijdens de nazorg kan vervelling optreden. Daar hoeft u niet van te schrikken. Integendeel. Het is een teken van herstel van de huid. Het is belangrijk om de huid de eerste maand na een behandeling niet langdurig aan de zon bloot te stellen en ook de zonnebank wordt afgeraden. Komt u er toch mee in de zon, gebruik dan een hoge zonnefactor. Gebruik ook geen zelfbruiningsmiddelen en vermijd krabben of peuteren, dat helpt het genezingsproces aanzienlijk.

Plusminus 10 dagen na een behandeling ziet de huid er doorgaans weer normaal uit. En de resultaten van de behandeling zijn dan duidelijk zichtbaar, de tatoeage is aanmerkelijk lichter dan voor de behandeling.

Uiteraard kunt u ons na de behandeling altijd bellen als u vragen heeft. We kunnen u goed adviseren hoe om te gaan met de huid na de behandeling. Heeft u nog vragen, neem gerust contact met ons op!

Intake + Advies

Gratis

15 minuten

  • Excl. behandeling

PMU wenkbrauwen removal

75,-

30 minuten

  • Intake gesprek (15min) + behandeling